Hogyan dolgozom, mint szertartásvezető?
Ahhoz, hogy a szertartás valóban tökéletes legyen, szeretnélek Benneteket jobban megismerni. A találkozó általában személyesen történik egy előre megbeszélt időpontban, de ha Nektek úgy kényelmesebb és egyszerűbb, akkor részemről nincs akadálya egy jó hangulatú Skype beszélgetésnek se! 🙂
Minden párnak más az elképzelése az esküvőjét illetően. A szertartásvezető azért jó, mert a ceremóniát teljesen Rátok, a Ti elképzeléseitek alapján tudja megalkotni, így ehhez meg kell ismernem a történeteteket is.
Tapasztalataim alapján nagyon fontos, hogy kialakuljon a közös szimpátia és bizalom. Az esküvőig többször váltunk üzenetet és a Nagy Nap előtt pontosítjuk az elképzeléseiteket.
Házasságkötés
Hogy házasságotok törvényileg is érvényes legyen, szükséges két tanúval munkaidőben megjelenni a helyi anyakönyvvezető előtt és aláírni a papírokat. A szertartásotokat azt követően tudom levezetni, hogy bemutattátok az érvényes kivonatot az egybekelésről, így eleget teszünk a törvényi előírásoknak is.
 
Fogadalom megerősítés
Személy szerint, én nagyon házasságpárti vagyok. Csodálatos dolognak tartom, ha egy párnak sok-sok közös év adatik meg. Gyönyörű cselekedet, ha meg tudjuk mutatni; lehetséges ma is, hogy több évig, akár több évtizedig is jó lehet egy ember mellett élni. Legyen akár az 5.,10.,15. vagy éppen 50. házasságiévforduló, erősítsük és újítsuk meg újból az évekkel ezelőtti fogadalmat együtt!
Bejegyzett élettársi kapcsolat megerősítése, egyneműek ceremóniája
Bejegyzett élettársi kapcsolat akkor jön létre, ha az anyakönyvvezető előtt együttesen jelenlévő két, tizennyolcadik életévét betöltött, azonos nemű személy személyesen kijelenti, hogy egymással bejegyzett élettársi kapcsolatot kíván létesíteni. Tehát, ahhoz, hogy két ugyanolyan nemű magyar állampolgár összekösse az életét itthon, Magyarországon nem kell más, mint két tanú, egy anyakönyvvezető és a személyes papírjaitok. Szertartásvezetővel utána egy megerősítő ceremóniával egybekötött csodás nappal ünnepelhető meg a kettőtök szerelme. A szertartás meghitté, teljes mértékben Rátok formálható és még szeretteitek, barátaitok is Veletek ünnepelhetnek. Akár lányok vagytok, akár fiúk, legyen ez a nap olyan, amilyennek Ti elképzelitek!